Rapportteknik og praktisk rapportskrivning

Denne kategori om at skrive bedre dansk, om rapportteknik og praktisk rapportskrivning og om godt rapportsprog rummer 4 hovedelementer:

  • Det Store Rapportkursus i 12 afsnit “Skriv bedre rapporter”, hvor jeg vil prĂžve at guide igennem Ă©n af mange forskellige tilgange til rapportskrivningens ĂŠdle kunst – dĂ©t at skrive bedre dansk i en rapport, uanset om det er i studie- eller arbejdssammenhĂŠng
  • En kortere serie om godt rapportsprog og teknisk sprog. Hjemmesiden her hedder jo trods alt “Om at skrive”, og skriftsproget er det vĂŠrktĂžj, vi bruger til at gĂžre vores arbejde med. “Ord er, hvad vi arbejder med, og ord mĂ„ nu gĂžre arbejdet“, som journalisten Poul HĂži skrev.
  • En samling artikler om rapporttekniske emner, fx rapportafsnit der krĂŠver lidt sĂŠrlig fordybelse, kildesĂžgning og brainstorming. Nogle er ĂŠldre, andre nyere; men de er (eller bliver) skrevet igennem, sĂ„ de understĂžtter “Skriv bedre rapporter”. De kan lĂŠses som uddybning af emner dĂ©r.
  • Nogle fĂ„ artikler om de par videnskabsteoretiske begreber og metoder, du simpelthen er nĂždt til at have tjek pĂ„ for at kunne skrive ordentlige rapporter
  • Lidt om fremlĂŠggelse af det fĂŠrdige resultat: Mundtlig fremlĂŠggelse af rapportens konklusion med brug af PowerPoint, Presentations eller lignende.

Det hele bygger pĂ„ mange Ă„rs personlig erfaring og nĂŠsten lige sĂ„ mange Ă„rs erfaring som underviser i kommunikations- og rapportteknik og i at skrive bedre dansk ved et erhvervsakademi og i erhvervslivet – bĂ„de internt og som selvstĂŠndig kursusudbyder.

Det kunne aldrig falde mig ind at pĂ„stĂ„, at jeg her kommer med de eneste endelige og totalforgyldte lĂžsninger pĂ„ et af tilvĂŠrelsens helt store spĂžrgsmĂ„l: Hvordan skriver man en god rapport? Men at mine rĂ„d virker – i mangel af bedre ideer – det tĂžr jeg godt love.

Hits: 808